Cu si despre masaj

spa mkAdaug acest articol pentru ca am descoperit o nisa noua in piata care cred ca se va dezvolta ca trend in zona de sanatate si wellness. As vrea sa intelegeti toate beneficiile pe care le poate genera un masaj si desigur daca doriti sa descoperiti mai bine acest domeniu sa intrati la un site partener cu noi si anume PuriBali.ro

Avantajele masajului

Masajul este perceput în mare parte ca o simplă acţiune mecanică asupra ţesutului moale şi a vaselor de sânge. Mai puţin cunoscut este însă faptul că o într-o şedinţă bună de masaj există şi o componentă emoţională puternică. Iată câteva dintre beneficiile terapiei prin masaj:

Masajul si Aparatul Locomotor
Ajută la ameliorarea convulsiilor şi a tensiunii musculare
Masajul determină conştientizarea zonelor tensionate, astfel că pacientul începe apoi să elibereze tensiunea în mod conştient.
Prin fricţiuni, ţesutul se încălzeşte şi se înmoaie.
Influențează tonusul muscular, elasticitatea si contractilitatea fibrelor musculare, precum si excitabilitatea acestora.
Masajul activează circulația sangvina la nivelul mușchiului si creste debitul circulator local.
Articulațiile beneficiază de efectele masajului prin stimularea circulației locale la nivelul cartilajelor si tendoanelor. Tendoanele si cartilajele nu beneficiază de o circulație sangvina bogata ca si țesutul muscular, din aceasta cauza recuperarea lor este mult mai dificila si de mai lunga durata.
Masajul combate aderentele, cicatricele si toate sechelele artritelor, inflamațiile si traumatismele ligamentelor, si articulațiilor. De asemenea ajuta la recuperarea după entorse, luxații si fracturi.

Masajul Creşte Eficienţa Sistemului Imunitar
Sistemul limfatic prezintă ganglioni în diverse zone, amplasate strategic pe întregul corp, ganglioni ce servesc la capturarea intruşilor şi la procesarea acestora înaintea unei eventuale expulzări prin sistemul excretor.
Ajutând organismul să îmbunătățească circulaţia limfei, masajul facilitează eliminarea toxinelor.
Atingerea determină producția hormonului uman de creştere (HGH), esenţial pentru dezvoltarea corpului.
Reflexoterapia este o excelentă tehnică de stimulare a sistemului imunitar

Masajul Îmbunătăţeşte Circulaţia
Tehnicile de masaj împing sângele in vasele sangvine şi pot aşadar, atunci când sunt executate în mod corespunzător, să-l împingă în direcţia corectă, îmbunătăţind circulaţia.
Creste fluxul sanguin
Anumite tehnici de masaj pot fi folosite pentru scăderea tensiunii arteriale, iar altele pot o crească.
Efectele mecanice ale masajului asupra circulației sanguine sunt imediate dar de scurta durata. Efectele de durata, pe de alta parte se datorează mecanismelor reflexe.
Numărul hematiilor si al celulelor albe creste in urma aplicării masajului.

Masajul Susţine o Funcţionare Sănătoasă a Pielii
Masajul ajută pielea să „respire”. El determină îndepărtarea celulelor moarte, încurajând în acelaşi timp absorbţia umezelii, a substanţelor nutritive, vitaminelor, precum şi a altor elemente vitale pentru piele.
Influențează reglarea temperaturii corporale
Favorizează exfolierea
Ajuta la reducerea stratului adipos, (de grăsime) si la eliminarea celulitei.
Stimulează eliminarea sudorii si a sebumului.
Prin utilizarea uleiurilor si a uleiurilor esențiale se pot concepe tratamente care sa vizeze afecțiuni specifice ale pielii.
Pielea va fi mai sănătoasă, de unde şi aspectul exterior mai plăcut.
Induce Relaxarea Profundă
Indiferent de situaţie, sigur te vei relaxa primind un masaj.

Asigură echilibrul psihologic
Datorită stimulării prin simţul tactil, masajul este cea mai bună cale de transmisie a informaţiilor de natură emoţională. Masajul ne satisface nevoia de atingere.
Se ştie că masajul regulat îmbunătăţeşte bunăstarea emoţională, reducând nivelul stres şi asigurând stabilitate mentală. Un alt beneficiu de ordin psihologic este îmbunătăţirea concentrării.
Un câştig extrem de important obţinut în urma unei şedinţe de masaj este şi sporirea gradului de conştientizare cu privire la propriul corp.
Masajul poate, in funcție de tehnicile folosite si de modalitatea aplicării, sa genereze efecte stimulante sau din contră, efecte relaxante.
Tot in funcție de natura tehnicilor folosite, masajul poate liniști, calma, relaxa, sau din contra poate determina o senzație de creștere a energiei si de intensificare senzoriala.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply